Vocht in huis verwijderen

Vocht in huis verwijderen

Vocht in huis verwijderen is mogelijk na een grondige inspectie door een gerenommeerd bedrijf op het gebied van vocht problematiek.

Hoewel u schimmelvlekken en/of salpeter relatief eenvoudig zelf kunt verwijderen, is de aanwezigheid ervan een belangrijke indicator voor wat betreft het leefklimaat binnenshuis. Schimmel- en andere vochtplekken op de muren zijn duidelijke indicatoren dat de lucht binnenshuis te vochtig is, wat ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee brengt naar de bewoners toe. U doet er dan ook goed aan om het probleem deskundig te laten inventariseren door Bouwkundige keuring Den Haag.

Vocht in huis verwijderen: “Waar komt al het vocht binnenshuis dan toch vandaan?”

Uiteraard kan gebrek aan ventilatie hier een grote rol in hebben. Daarom is het belangrijk om na het douchen even een raam open te zetten, maar ook de aanwezigheid van een afzuigingsinstallatie in badkamer en/of keuken kan het probleem verhelpen. Het is in dat kader tevens interessant om te weten dat de mens per dag zo’n liter water kwijtraakt aan transpiratie, wat in een groot gezin al gauw een aanzienlijke hoeveelheid vocht per dag oplevert. Adequate ventilatie is dan ook een must om uw leefklimaat op pijl te houden.

Een ander verhaal wordt het wanneer er sprake is van (onopgemerkte) lekkage binnenhuis, dan wel vocht in de vorm van regenwater of sneeuw dat doorslaat via de buitenmuren. Dit is niet altijd even goed vast te stellen voor een leek en ook het verhelpen ervan is wat minder eenvoudig. Bouwkundige keuring Den Haag verschaft duidelijkheid, zowel wat betreft de oorzaak als ook met oog op de mogelijke interventies.

Vocht in huis verwijderen

Onze bouwtechnische specialisten beschikken allen over jarenlange ervaring binnen het vak en verzorgen tal van bouwtechnische inspecties en keuringen op maat. Onze onderzoeken zijn diepgaand en allesomvattend, of specialistisch en gericht zoals in het geval van de vochtanalyse. Hiervoor komt één van onze experts graag bij u langs om de situatie ter plaatse nader te onderzoeken. Wij kijken hierbij niet alleen naar zichtbare plekken op wanden en muren, maar tevens gaan wij in op (valse) tochtstromen en overmatige condensvorming binnenshuis. Bel voor het maken van een afspraak met Bouwkundige keuring Den Haag en uw vochtproblemen zullen gauw tot het verleden behoren.