Bouwkundige keuring Voorburg

Bouwkundige keuring Voorburg

Bouwkundige keuring Voorburg en mijn ervaring met de verkopende makelaar ondanks de gebreken.Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Bouwkundige-keuring-voorburg-300x200.jpg

Ik vond het volgende een post waard, gezien dat het hier toch om een bouwkundige keuring in Voorburg gaat.

Onlangs was ik in de Van Heurnstraat in Voorburg bezig met een bouwkundige keuring, het gaat hier om een NHG.
Zeer beleefde, behulpzame, fatsoenlijke makelaar heeft mij ontvangen en overal mee geholpen tijdens de keuring. Ondanks gebreken, en als ik gebreken zeg, dan bedoel ik niet een beetje beschadiging aan tegels of kitwerk of een paar duizend euro’s schade, maar dan heb ik het over echte gebreken, zoals constructieve fouten te weten verkeerde dakconstructie, betonrot, fundering of bouwkundige gebreken, zoals naar mijn mening huiszwam, worm, schimmels, vocht, enz.

Ondanks dat ik met deze makelaar in de aanwezigheid van mijn klant over de gebreken praatte, is hij bij mij te professioneel overgekomen en bleef vriendelijk en fatsoenlijk. Eerlijk gezegd: gedurende 15 jaar werk in dit vak, overal in Nederland gekeurd te hebben, heb ik dit nog nooit meegemaakt.

Respect heeft deze meneer van mij verdiend.

Bouwkundige keuring Voorburg

Wat ik mij dan afvraag: Waarom blijven huizenverkopers zwijgen over gebreken? Ik ben niet naïef en ik neem aan de lezer ook niet, maar worden de huizenverkopers echt niet op de hoogte gesteld dat ze melding-plichtig zijn, zoals huizenkopers onderzoek-plichtig zijn, volgens de Nederlandse Wet. Voor alles wat zij verbergen kunnen ze worden beboet, indien achteraf gebreken toch aan het licht komen, al duurt het lang. Meestal duurt het niet lang tot verborgen gebreken boven water komen en worden de huizenverkopers ineens geconfronteerd met een rechtszaak. Als het zover is dan zegt men “Wij waren niet op de hoogte van deze gebreken”. Maar dat wil niet zeggen dat ze er toch niet voor gaan betalen.

Voorkom gedoe achteraf en huur een onafhankelijke bouwkundige in. Moeilijk hè, want ze zeggen allemaal dat ze onafhankelijk zijn, terwijl je, als je hun googled, er makkelijk achter komt dat ze voor makelaars werken. Sterker nog: sommige makelaars hebben op hun site een link geplaatst naar die bedrijven.

Als er geen link geplaatst is, dan hoor je het toch van de verkopende makelaar, onder het mom van: “Ik heb voor jou een paar goede keurders”. Soms schaam ik me dat ik dit vak nog uitoefen, maar dat hebben we allemaal aan de Tweede Kamer te danken. In 2006 hebben ze ‘bouwkundige’ als een vrij beroep gesteld.

Bouwkundige keuring Voorburg door een onafhankelijke bouwkundige?

Bouwkundige keuring Voorburg: Over de onafhankelijke keurder

Mijn vraag is “Hoe kan je jezelf een onafhankelijk bouwkundige noemen als je taxaties verkoopt?”

Ben je dan een bouwkundige of een makelaar-taxateur, want een taxateur is een makelaar en een makelaar is een taxateur. De ene makelaar heeft misschien een diploma en de andere misschien niet.

Het zal u misschien ook verbazen: ik word dagelijks gebeld door aankoopmakelaars met de vraag of ik tijd heb om voor hun dochters, zussen of dikke vrienden te gaan keuren. Vandaag is het een aankoopmakelaar, morgen is het een verkoopmakelaar. Logisch. Het zijn precies dezelfde makelaars die een link op hun website hebben, voor hun eigen bevriende keurders.

Beste verkopende makelaars: Bel mij niet voor een keuring! Dank voor uw begrip.